Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g water
-
300
g verse champignons, gemengd (bv. shiitake, koningsoester...), in plakjes
nebo 300 g verse champignons de Paris, in plakjes - 50 g olie
- 80 g sjalotten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 25 g verse gember, in plakjes (2 mm)
- 40 g lente-uien, in plakjes, en iets meer om af te werken
- 1 ½ tl Chinees vijfkruidenpoeder
-
5 - 6
lange rode chilipepers, gedroogd, Chinees (zie tip)
nebo 2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper (zie variant) - 1 tl water
- 1 tl maïzena (zetmeel)
-
60
g tamari saus
nebo 60 g sojasaus, licht - 40 g oestersaus
-
1
tl groentebouillonpasta
nebo ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l) -
1 - 1 ½
el bruine suiker
nebo 1 - 1 ½ el suiker - ½ tl zout
- 200 g jasmijnrijst
- 100 g courgettes, in plakjes
- 1 wortel (± 100 g), in julienne gesneden
- 100 g Chinees koolblad, in plakjes
- 80 g babymaïs uit blik, uitgelekt (volitelně)
- 80 g verse sojascheuten
- geroosterde sesamolie, om te besprenkelen
- sesamzaad, als afwerking
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 1686.1 kJ / 403 kcal
- Protein
- 10.9 g
- Sacharidy
- 62.3 g
- Tuk
- 13.8 g
- Nasycený tuk
- 1.1 g
- Vláknina
- 4.9 g
- Sodík
- 1161.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Geroosterde aardappelen met rozemarijn en knoflook
1h 10min
Vislasagne met courgette
1h
Waterzooi van kip
1h
Vegan kaas dip
40min
Op Italiaanse wijze gestoofde kabeljauw met gestoomde aardappelen
50min
Warme spruitjessalade met mango, avocado en gepocheerde eieren
55min
Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus
50min
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45min
Chorizo, aardappel en koolsoep
Žádné hodnocení
Zoetzure vis met rijst
1h 5min
Koken van bulgur
35min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min