Rendang met Gele Kleefrijst

5.0 1 rating
Příprava 15min.
Celkový 2hod. 45min.
6 porties

Suroviny

Pulut kunyit (Gele Kleefrijst)
  • witte kleefrijst gespoeld
    400 g
  • water
    1000 g
  • kurkuma, gedroogd, gemalen
    1 tl
  • pandan bladeren in de knoop
    2
  • zout
    2 tl
Rendang Tok
  • kokosmelk
    1250 g
  • zout
    2 ½ tl
  • suiker
    1 el
  • korianderzaad
    2 el
  • komijnzaad
    1 tl
  • venkelzaad, gedroogd
    1 tl
  • zwarte peperkorrel
    1 tl
  • kruidnagel
    1
  • Spaanse pepers, gedroogd geweekt, fijngesneden
    10
    10 verse chilipepers, fijngesneden
  • sjalotten fijngesneden
    100 g
  • knoflookteentjes
    2
  • gember, vers wortel
    20 g
  • verse kurkuma
    20 g
  • galangal (Thaise gember), verse wortel
    20 g
  • citroengras, vers gekneusd
    3 stengels
  • water
    50 g
  • kokosolie
    30 g
  • kokos, geraspt, ongezoet
    50 g
  • laurierbladeren, gedroogd
    2
  • kaffir limoenbladeren (diepvries of gedroogd)
    5
  • rundvlees in blokjes gesneden (5 cm)
    1000 g
  • koriander, vers fijngehakt, voor de garnering
    1 takje

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 portie

Sodík 1209 mg
Protein 47 g
Kalorie 5041 kJ / 1206 kcal
Tuk 72 g
Vláknina 11 g
Nasycený tuk 57 g
Sacharidy 103 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...