Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 - 200 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
Bolognesesaus
- 200 g gemengde groenten (bleekselderij, wortel en ui), in stukken
- 40 g extra vergine olijfolie
- 800 g gemengd gehakt (half varken en half rundsvlees)
- 100 g droge witte wijn
- 300 g tomatenblokjes uit blik
- 1 - 1 ½ tl zout, naar smaak
- ½ - 1 tl gemalen zwarte peper, naar smaak
Bechamelsaus
- 1000 g melk
- 80 g boter, in stukken
- 100 g bloem
- 1 tl zout
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
Lasagne
- boter, voor het invetten en voor de bovenlaag
- 250 g gedroogde lasagne pasta, circa 12 bladen (10 x 20 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 4161 kJ / 994 kcal
- Protein
- 50 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 64 g
- Vláknina
- 4 g
Alternativní recepty
Muffins met chocoladechips
1 godz.
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1 godz.
Lasagne bolognese met verse pasta
35 min
Gehaktbrood
1 Std. 20 Min
Risotto bolognese
45 min
Eiersalade in een knapperig Paasnestje
1 godz.
Pasta met prei en ajvar
30 min
Tagliatelle met broccoli
15 min
Geroerbakte groenten
10 min
Rijst met groentemix
55 min
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45 min
Bloemkool met kaas
55 min