Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 adet enginar (çanak), orta boy, ayıklanmış, dörde bölünmüş
- 400 g kuru bakla (ıslatılmamış ağırlığı 400 g), 1 gece önceden ıslatılıp süzdürülmüş
- 435 g su
- 2 tk tuz
- 2 tk şeker
- 85 g zeytinyağı, yağlamak için ekstra zeytinyağı
- ½ limonun suyu
- ½ portakalın suyu
- 75 g rakı
- 4 - 5 adet adaçayı yaprağı, taze, süslemek için ekstra adaçayı
- dereotu yaprağı
- limon, dilimlenmiş, süslemek için (volitelně)
- portakal, dilimlenmiş, süslemek için (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 863.5 kJ / 206.3 kcal
- Protein
- 8.5 g
- Sacharidy
- 20.3 g
- Tuk
- 7.7 g
- Vláknina
- 6.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mantarlı Ispanaklı Peynirli Kiş
1u. 45min
Yeşil Mercimekli Kinoa Salatası
35 min
Zeytinyağlı Fava
35 min
Pastırmalı Humus
15 Min
Balkabaklı Risotto
25 Min
Vegan Peynir Sosu
50 Min
Patlıcanlı ve Bademli Dip
20 min
Humus
1 Std.
Pazılı ve Kuru Domatesli Kiş
1 Std.
Kinoalı Mercimek Köftesi
26 godz.
Zeytinyağlı Enginar
1 Std.
Ketojenik Yuvarlak Ekmekler
1h 15min