
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g Butter kalt, in kleinen Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 230 g Zucker
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Ei
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Rosinen
- 550 g Äpfel (mit festem Fleisch, z. B. Granny Smith, Fuji, Pink Lady), davon 150 g in Würfeln (1 cm) und 400 g in Stücken (3,5 cm)
- 100 g Mandelstifte
- 50 g Marzipan-Rohmasse in kleinen Stücken (1 cm)
- 20 - 30 g Mandellikör (z. B. Amaretto), siehe Tipp (volitelně)
- 1 Orange, unbehandelt Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst
- 20 g Butterschmalz
- 1 TL Zimt
- geschlagene Sahne zum Servieren (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 448 kcal / 1873 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 21 g
- Sacharidy
- 61 g
- Vláknina
- 3.6 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Sodík
- 75 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1hod. 30min
Apfelkuchen mit Streuseln
2hod. 30min
Apfelkuchen mit Streuseln
2hod. 30min
Bratapfel-Käsekuchen
10hod. 20min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1hod. 50min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1hod.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2hod. 5min
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12hod.
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2hod. 30min
Gigantischer Apfelkuchen
1hod. 30min
Apfel-Nuss-Kuchen
4hod.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2hod. 30min