Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Hefeteig
- 500 g Dinkelmehl Type 630
- 250 g Milch
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
- 75 g Zucker
- 2 Eier
- ½ Würfel Hefe (20 g)
Vanillepudding
- 500 g Milch
- ½ Vanilleschote, nur das Mark (siehe Tipp)
- 3 Eier
- 100 g Zucker
- 50 g Speisestärke
Belag und Fertigstellung
- 140 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 250 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 75 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 15 g Wasser, kalt
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält, in Spalten
- 20 g Zitronensaft
- 600 g Pflaumen, halbiert
- geschlagene Sahne zum Servieren (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1431 kJ / 342 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 5.6 g
- Sodík
- 102 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12 Std.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Käsekuchen
6 godz.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Osterlamm mit Mohnfüllung
2 godz.
Osternest
2 godz.