Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chicken Satay
- 600 g chicken leg meat, skinless, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 60 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g toasted peanuts (see tip)
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g fresh red curly chillies, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 65 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- 10 g sugar
- 5 fresh kaffir lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 30 g crispy fried shallots
- 3 limau lime, juice only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4471 kJ / 1069 kcal
- Protein
- 54 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 69 g
- Nasycený tuk
- 17 g
- Vláknina
- 16 g
- Sodík
- 3286 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chocolate fondant cake
40min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50min
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2u. 30min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35min
Hollandaise sauce
15min
Beef tapenade crostini
1u. 40min
Duck and cherry salad
45min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Hazelnut Bavarian
6h 25min
Mandarin crème brûlée
4u. 15min
Taramasalata
15min
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2u.