Beef Wellington
TM6 TM5

Beef Wellington

5.0 (2 hodnocení)

Suroviny

Beef Wellington

  • 795 g ossenhaas (2 stuks - 397,5 g / stuk)
  • 100 g extra vergine olijfolie
  • 60 g mosterd
  • 2 teentjes knoflook, geschild
  • 45 g sjalot, in stukken
  • 395 g verse bruine paddenstoelen
  • 200 g verse champignons de Paris
  • 1 tl zout, naar eigen smaak
  • ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
  • 5 takjes verse tijm, enkel de bladeren
  • 8 sneetjes Parma ham (± 100 g)
  • 85 g pâté, verzacht
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • 1 tl fleur de sel

Saus

  • 30 g olijfolie
  • 30 g boter
  • 200 g ossenhaas, filet mignon stuk, in stukken (4 cm)
  • 12 zwarte peperkorrels
  • 1 gedroogd laurierblad
  • 3 takjes verse tijm, enkel de bladeren, en iets meer om af te werken
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 755 g rode wijn, bv. Merlot of Cabernet
  • 500 g runderbouillon
    nebo 500 g water plus 1 tl runderbouillonconcentraat
  • ½ tl zout
  • 2 el maïzena (zetmeel)

Nutriční hodnoty
na 1 portie
Kalorie
3012 kJ / 720 kcal
Protein
37 g
Sacharidy
17 g
Tuk
49 g
Nasycený tuk
15 g
Vláknina
3 g
Sodík
1510 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty