
Zařízení & příslušenství
Valentinské čokoládové řezy s malinovým želé a zázvorovým sorbetem
Příprava 2hod.
Celkový 6hod. 20min
12 porcí
Suroviny
Zázvorový sorbet
-
vody500 gramů
-
čerstvého zázvoru oloupaného, na 5mm plátky50 gramů
-
želírovacího cukru 2:1200 gramů
Malinové želé
-
čerstvých malin500 gramů
-
vody60 gramů
-
cukru60 gramů
-
želatiny v prášku (9 gramů)1 balíček
-
malinovice (3 polévkové lžíce)45 gramů
Křehké těsto
-
hladké mouky180 gramů
-
másla na kousky100 gramů
-
moučkového cukru50 gramů
-
vejce1
-
vanilkového cukru1 čajová lžička
-
soli1 špetka
-
nastrouhané citrónové kůry1 čajová lžička
Vanilkový krém
-
žloutky3
-
vanilkového cukru30 gramů
-
mléka5 polévkových lžic
-
másla na kousky140 gramů
Čokoládová náplň a dokončení
-
sušené luštěniny (např. hrách nebo fazole), na předpečení těsta
-
smetany ke šlehání, min. 33 % tuku350 gramů
-
másla plus navíc na vymazání20 gramů
-
nastrouhané pomerančové kůry1 čajová lžička
-
soli1 špetka
-
mléčné čokolády na kousky150 gramů
-
hořké čokolády na kousky150 gramů
-
vejce1
-
mražených malin100 gramů
-
čerstvých malin100 gramů
-
moučkový cukr na posypání
Nutriční hodnoty na 12 porcí
Kalorie
7678.5 kcal /
32126.7 kJ
Protein
104.5 g
Tuk
477.3 g
Sacharidy
743.7 g
Vláknina
73.2 g
Nasycený tuk
287.1 g
Sodík
875.4 mg
Líbí se ti co vidíš?
Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:

Recepty roku 2022
12 recept
Česká republika
Česká republika