Zařízení & příslušenství
Vdolečky s povidly
Příprava 5min.
Celkový 1hod. 30min.
20 kusů
Suroviny
-
250 gramů tvarohu tvrdého, na strouhání
-
375 gramů mléka
-
100 gramů másla
-
½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
-
50 gramů cukru
-
650 gramů hladké mouky
-
1 špetka soli
-
1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané z bio citrónu
-
1 žloutek
-
1 vejce
-
olej na smažení nebo sádlo, přepuštěné máslo
-
200 gramů švestkových povidel
-
250 gramů zakysané smetany
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
6 g
Kalorie
1112 kJ /
266 kcal
Tuk
11.9 g
Vláknina
1.6 g
Sacharidy
32.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Houskové knedlíky
50min.
Ovocné knedlíky na páře
1hod. 40min.
Borůvkové knedlíky
1hod. 40min.
Koblihy
1hod. 30min.
Škvarkové placky
1hod. 10min.
Langoše
1hod. 20min.
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1hod. 30min.
Bramboráky
45min.
Žloutkové věnečky
1hod. 30min.
Povidlové buchty
2hod. 10min.
Houskové knedlíky
50min.
Moravské koláče
3hod.