Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 15 g octu ryżowego
- 15 g cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- 10 krewetek, surowych, dużych, obranych
- 200 g ryżu do sushi
- 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 5 płatów wodorostów nori, przekrojonych wzdłuż na pół
- ½ marchewki, pokrojonej w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
- ¼ ogórka, bez nasion, pokrojonego w słupki (ok. 2 mm x 10 cm)
- ½ awokado, pokrojonego w 3-4 mm paski
- sos sojowy, do podania
- pasta wasabi, do podania
- imbir marynowany, do podania
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 459.6 kJ / 109.4 kcal
- Protein
- 6.2 g
- Sacharidy
- 16.9 g
- Tuk
- 1.4 g
- Nasycený tuk
- 0.2 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 384.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1h 10 min
Sałatka sushi
1 Std. 15 Min
Ryż do sushi
1u.
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1h 25min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Krewetki Kung Pao
45min
Sushi nigiri
1u.
Koreański makaron japchae (TM6)
1 Std. 15 Min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35min
Japońska zupa ramen
1 Std. 50 Min