Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g Parmesan peyniri, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 70 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 40 g zeytinyağı
-
300
g risotto pirinci, carnaroli
nebo 300 g risotto pirinci, arborio - 200 g domates, olgun, kabuğu soyulmuş, parçalara bölünmüş (1-2 cm)
-
60
g beyaz şarap, sek
nebo 60 g su - 530 g kaynar su
- 1 - 1 ½ yk domates salçası, damak tadına göre
- 1 tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk karabiber, damak tadına göre
- 2 ½ - 3 yk tereyağı, soğuk, küçük parçalara bölünmüş
- Nutriční hodnoty
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2350.7 kJ / 561.8 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 65.9 g
- Tuk
- 24.9 g
- Nasycený tuk
- 10.7 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 940.2 mg
Alternativní recepty
Mantarlı Risotto
40min
Sebzeli Karides
40min
Balkabaklı Risotto
25min
Kuşkonmaz ve Safranlı Risotto
35 Min
Patlıcanlı ve Bademli Dip
20min
Limon Kreması (Lemon Curd)
20min
Tavuk, Pırasa ve Ispanaklı Risotto
30min
Sarımsaklı Salata Sosu
5min
Parmesan Peynirli Risotto
30min
Labne peynirli ve mantarlı penne
45min
Karides Sote
10 Min
Mantarlı Risotto (2 porsiyon)
35 Min