Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Berbere Baharat Karışımı
- 1 tk kişniş tohumu
- ½ çubuk tarçın
- 4 - 5 tane karabiber
- 3 ¼ tk toz çemen otu tohumu
- 8 karanfil
- 3 ¼ tk toz zencefil
- 5 g pul biber
- ½ tk kakule tohumu
- ½ tk toz kimyon
- ½ tk sarımsak tozu
- ½ tk toz muskat
- 1 tk toz zerdeçal
Zighini
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 50 g zeytinyağı
- 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- 500 g kuzu kol, kemiksiz, sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 220 g domates püresi
- 30 g biber salçası, tatlı
- 5 g şeker
- ½ tk tuz
- 140 g su, oda sıcaklığında
- Nutriční hodnoty
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 3416.8 kJ / 816.6 kcal
- Protein
- 31.8 g
- Sacharidy
- 21.9 g
- Tuk
- 68.1 g
- Nasycený tuk
- 26.6 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Sodík
- 643.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lahmacun (Bol Sebzeli ve Sarımsaklı)
1h
Rokforlu ve etli pırasa çorbası
30min
Domates Soslu Hindi Köfteleri
30min
Meksika Usulü Fasulyeli Kuzu
50min
Kabak Burguları Eşliğinde Fırında Somon
Žádné hodnocení
Yavaş Pişirilmiş Mantarlı Dana Sokum
5h 20min
Ballı Glaze Havuç (vakumda pişirme)
1h 10min
Karidesli Şehriye Çorbası
40min
Matchalı Smoothie Kasesi
Žádné hodnocení
Fas Usulü Kuzu Burger ve Harissalı Yoğurt Sosu
1 godz. 5 min
Kuzu Gerdan Yahni
1h 45min
Etli Taze Fasulye
1h 10min