![Yellow duck curry (Adam D'Sylva) Yellow duck curry (Adam D'Sylva)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ad1da1255e315ad99ec28192d0c0e5b2/Derivates/cac07e45e04453b33fd30ba5594a5077e428c3d4.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Duck
- 370 g soy sauce
- 60 g caster sugar, plus extra if needed
- 1 tsp white peppercorns, crushed
- 4 duck marylands, trimmed
- caster sugar, to taste if needed
- 400 g coconut milk (1 can)
- 1 banana chilli, trimmed and cut into pieces
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, white part only, bruised and roughly chopped
- 8 dried chillies
- hot water, to soak
Spice mix
- 1 tbsp coriander seeds, washed
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp fennel seeds
- ½ tsp white peppercorns
Yellow curry paste
- 1 red onion, cut into pieces
- 8 garlic cloves
- 70 g fresh coriander, leaves and roots, scraped and cleaned
- 4 cm piece fresh turmeric, peeled and cut into pieces
- 4 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 2 tbsp water, plus extra if needed
Duck curry
- 270 g coconut cream
- 80 g palm sugar, shaved
- 20 g fish sauce, to taste
- 100 g water
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- fresh coriander leaves only, to garnish
- fried shallots, to garnish
- cooked rice, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 24037.2 kJ / 5745 kcal
- Protein
- 161.8 g
- Sacharidy
- 66.5 g
- Tuk
- 530.3 g
- Nasycený tuk
- 194.4 g
- Vláknina
- 10.5 g
- Sodík
- 6332.3 mg
Alternativní recepty
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5 min
Scallops and prawns with XO butter
50 Min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 Min
Anne Tesconi's Chicken roulade all'Italiana
1h 25min
Tandoori chicken
45 Min
Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)
55 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4 godz. 35 min