
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Duck
- 370 g soy sauce
- 1 tsp white peppercorns crushed
- 60 g caster sugar plus extra if needed
- 4 duck marylands trimmed
- caster sugar to taste if needed
- 400 g coconut milk (1 can)
- 1 banana chilli trimmed and cut into pieces
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass white part only, bruised and roughly chopped
- 8 dried chillies
- hot water to soak
Spice mix
- 1 tbsp coriander seeds washed
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp fennel seeds
- ½ tsp white peppercorns
Yellow curry paste
- 1 red onion cut into pieces
- 8 garlic cloves
- 70 g fresh coriander leaves and roots, scraped and cleaned
- 4 cm piece fresh ginger peeled and cut into pieces
- 4 cm piece fresh turmeric peeled and cut into pieces
- 2 tbsp water plus extra if needed
Duck curry
- 270 g coconut cream
- 80 g palm sugar shaved
- 20 g fish sauce to taste
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g water
- fresh coriander leaves only, to garnish
- fried shallots to garnish
- cooked rice to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2237.9 kcal / 9363.4 kJ
- Protein
- 61.9 g
- Tuk
- 189.2 g
- Sacharidy
- 66.3 g
- Vláknina
- 10.7 g
- Nasycený tuk
- 79.8 g
- Sodík
- 5785.7 mg
Alternativní recepty
JJ's curry powder
30min
Smoked Salmon Lemon Pasta Second Bowl
35min
Fajita seasoning
5min
Sous-vide fish with lemon and herbs
1hod. 15min
Goats cheese and caramelised onion mille feuille
1hod. 50min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24hod. 30min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30min
Asian-style mussels
30min
Korean Bo ssam (MEATER+®)
29hod. 20min
Baked masala fish (MEATER+®)
1hod. 15min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
1hod. 30min