Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 15 gramů lístků bazalky
- 2 stroužky česneku
- 80 gramů sušených rajčat, v oleji, scezených (olej uchovejte)
- 80 gramů máslo, měkkého, na kousky, plus navíc na vymazání
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 2 ¾ - 3 čajové lžičky soli
- 400 gramů hladké mouky, plus navíc na vysypání
- 200 gramů celozrnné pšeničné mouky
- 330 gramů vody, vlažné
-
30
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 3 čajové lžičky instantního droždí (viz Tip) - 1 čajová lžička cukru
- 50 gramů oleje, odloženého po scezení rajčat
- Nutriční hodnoty
- na 1 kousek
- Kalorie
- 700.2 kJ / 167.3 kcal
- Protein
- 3.7 g
- Sacharidy
- 24.2 g
- Tuk
- 6.9 g
- Nasycený tuk
- 2.6 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 255.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1h
Toskánské crostini
30 min
Sladký monkey bread
1 godz. 45 min
Sýrový věnec z plněných pizza kuliček
2h 30min
Čokoládový koláč s hruškami
1 godz. 20 min
Křupavý jogurtový chléb
3h
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 godz. 10 min
Domácí chléb se zákysem
2 godz. 10 min
Rychlé burgrové bulky s kypřicím práškem do pečiva
30 min
Koláč makový květ
2 godz. 20 min
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min
Skládaný bylinkový chléb
1 godz. 20 min