Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Jablečná náplň
- 600 gramů jablek, oloupaných, na kousky (asi 1 cm)
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 40 gramů pomerančové šťávy
- 40 gramů rozinek sultánek
Drobenkové těsto
- 300 gramů celozrnné pšeničné mouky, plus navíc na vysypání formy
- 100 gramů másla, změklého, na kousky, plus navíc na vymazání formy
- 1 vejce
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 100 gramů krupicového cukru
- 20 gramů moučkového cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Sacharidy
- 55.3 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 5.2 g
Alternativní recepty
Drobenkový koláč s džemem a brusinkami
45 min
Drobenkový koláč s ricottou a pomerančovou kůrou
1h
Rebarborovo-jahodový koláč
1h
Drobenkový koláč s meruňkovým džemem (bez laktózy)
1h
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1h 55min
Makovo-jablečný koláč
1h 40 min
Špaldová jablečná bábovka bez tuku
1h
Rybízový koláč
2 Std. 5 Min
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2 godz.
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1h
Dvoubarevné řezy s tvarohem
1h
Dýňovo-jablečný koláč
3h