Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g wody
-
200 - 300
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, pokrojonej na 3-5 cm kawałki
nebo 200 - 300 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, pokrojonej na 3-5 cm kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 162.2 kJ / 38.8 kcal
- Protein
- 2.3 g
- Sacharidy
- 8.8 g
- Tuk
- 0.3 g
- Nasycený tuk
- 0.2 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Sodík
- 17.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 min