
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů šalotky
- 20 gramů olivového oleje
- 500 gramů žampiónů napůl
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 2 snítky čerstvého tymiánu jen lístky
- ¾ čajové lžičky soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 30 gramů portského vína
- 300 gramů plnotučného mléka
- 100 gramů smetany ke šlehání, 30 % až 40 % tuku
- 4 vejce
- 80 gramů třtinového cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 201.7 kcal / 843.8 kJ
- Protein
- 6.8 g
- Tuk
- 10.8 g
- Sacharidy
- 20 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Nasycený tuk
- 4.7 g
- Sodík
- 217.9 mg
Alternativní recepty
Chlebová pivní polévka
30min
Pistáciové krekry (bez lepku)
30min
Hrušky a sýr s modrou plísní s lískovými ořechy (TM6)
15min
Veganské empanadas s paprikou a houbami
Žádné hodnocení
Spanakopita (řecký špenátový koláč)
1hod. 30min
Sójový jogurt (veganský)
Žádné hodnocení
Ovčí jogurt
14hod.
Římské gratinované artyčoky
Žádné hodnocení
Risoni salát s kadeřávkovým pestem
Žádné hodnocení
Papriková polévka s bazalkovou pěnou
35min
Karpatka
4hod. 30min
Panna cotta
6hod. 15min