Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů šalotky
- 20 gramů olivového oleje
- 500 gramů žampiónů, napůl
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 2 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- ¾ čajové lžičky soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 30 gramů portského vína
- 300 gramů plnotučného mléka
- 100 gramů smetany ke šlehání, 30 % až 40 % tuku
- 4 vejce
- 80 gramů třtinového cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 843.8 kJ / 201.7 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 10.8 g
- Nasycený tuk
- 4.7 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 217.9 mg
Alternativní recepty
Makové houstičky s chorizem
2 godz. 30 min
Směs na pečení kakaového chleba se sušeným ovocem
Žádné hodnocení
Krevetové máslo
Žádné hodnocení
Salát s chřestem a jahodami
1 godz. 35 min
Zauzená ryba, bramborová pěna, loupákové máslo
1h 10 min
Rajčata plněná směsí rýže, hub a ořechů
1 Std. 5 Min
Citrónový sorbet se sektem
8 godz.
Panellets
11 Std. 20 Min
Zabaione
15 min
Maková pěna s malinovou omáčkou
7 godz.
Soljanka z DDR
1 Std. 30 Min
Créme brulée
1 godz. 50 min