
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Zaczyn typu poolish
- 150 g wody
- 150 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
- 1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
Ciasto właściwe
- 150 g wody plus dodatkowa ilość do posmarowania
-
10
g ekstraktu słodowego w proszku
nebo 10 g miodu - 10 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 360 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 łyżeczki soli
- 5 g drożdży świeżych pokruszonych
- mak do posypania
- 5 - 10 kostek lodu lub ½ szklanki wody
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 194.1 kcal / 812.2 kJ
- Protein
- 6.4 g
- Tuk
- 1.8 g
- Sacharidy
- 37.3 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Nasycený tuk
- 0.6 g
- Sodík
- 468.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bułki-trojaczki z ziarnami
2hod. 40min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14hod. 50min
Chleb tygrysi
4hod.
Bagietki
15hod.
Świderki z makiem
2hod. 10min
Kajzerki
15hod. 45min
Podłużne bułki pszenne
3hod. 30min
Chleb drwala
24hod. 30min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3hod. 40min
Chleb jogurtowy
3hod.
Chleb portugalski (Pão de água)
4hod.
Szybkie kajzerki
1hod. 50min