Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g skallotlaukur, skorin í tvennt
- 4 hvítlauksrif
- 30 g engiferrót, afhýdd, skorin í sneiðar (2 mm)
- 1 rauður chili, fræhreinsaður, skorin í bita
- 30 g bragðlítil olía (td jurtaolía)
- 300 g kókosmjólk
- 250 g vatn
-
1
tsk grænmetiskraftur, heimagerður
nebo 1 grænmetiskraftur, teningur - 3 tsk red curry paste (sjá ráð)
- 300 g sæt kartafla, afhýdd, í bitum (3-4 cm)
- 25 g ferskur limesafi
- 2 msk púðursykur
- 1 tsk sjávarsalt
- ½ tsk svartur pipar
- 200 g kirsuberjatómatar, skornir í tvennt
- 50 g ferskt spínat (baby spinach)
- 450 g hvít fiskiflök, roðlaus, beinlaus, (t.d. þorskur, langa), í bitum (5-6 cm)
- kóríander lauf, fersk, gróft saxað, til að skreyta
- 1 lime, skorið í báta, til skrauts
- Nutriční hodnoty
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 1207.8 kJ / 288.7 kcal
- Protein
- 16.5 g
- Sacharidy
- 20.8 g
- Tuk
- 16.5 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 487.7 mg