![Spaanse risotto Spaanse risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23B0B3FF-7CDA-4546-9C6F-F1302DD3DFC9/Derivates/ac739ae1-f1a1-4bc4-a4ff-920013af34f0.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 g kippenborst filet, zonder vel, in stukken (2 x 2 cm )
- 30 g olie
- 2 tl zout
- 4 snuifjes gemalen peper
- 2 ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 citroen, biologisch, 2 tl schil fijn geraspt, sap uitgeperst
- 80 g manchego kaas oud, in stukken
- 200 g rode paprika in stukken
- 1 sjalot gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 6 takjes verse tijm naaldjes afgeplukt
- 20 g boter
- 300 g risottorijst (bijv. Carnaroli)
- 50 g witte wijn
- 750 g water
-
1
tl kippenbouillonpasta
nebo ½ gevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 2435 kJ / 582 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 62 g
- Tuk
- 19 g