
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Nadzienie z pigwy
- 700 g pigw obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Kruszonka
- 120 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 320 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 420.8 kcal / 1760.6 kJ
- Protein
- 5.4 g
- Tuk
- 13.2 g
- Sacharidy
- 72 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Sodík
- 101.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1hod.
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50hod.
Mazurek cytrynowy
2hod.
Borówki pod kruszonką
50min
Sól ziołowo-cytrynowa
1hod.
Drożdżowe ciasto dyniowe
2hod. 15min
Konfitura z płatków róży
15min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1hod. 15min
Konfitura z dyni
40min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3hod.
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50min