Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Mehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung und Fertigstellung
- 1000 g Apfel, geschält, geviertelt (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 EL Zucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 15 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 41 mg
Alternativní recepty
Apfelkuchen mit Streuseln
2j 30 menit
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15 min
Mediterranes Pane Bianco
2j
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1j 30 menit
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2j 30 menit
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1j 30 menit
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min
Basic-Käsekuchen
10h
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1j
Elsässer Apfelkuchen
5h 10 min