Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 160 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů bílého vína (viz Tip)
- 100 gramů vody
- 300 gramů brambor, oloupaných, na kousky (2–3 cm)
- 80 gramů ořechového másla, např. z kešu ořechů
- 50 gramů rostlinného mléka (viz Tip)
- ½ - 1 rovná čajová lžička granulované cibule
- 1 čajová lžička hořčice
- 35 gramů citrónové šťávy
- 2 ½ rovné čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky kurkumy
- 2 polévkové lžíce tapiokového škrobu (viz Tip)
- 2 ½ polévkové lžíce lahůdkového droždí
- 10 polévkových lžic rostlinného mléka
- 500 gramů toustového chleba, na kostičky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 4810 kJ / 1148 kcal
- Protein
- 31 g
- Sacharidy
- 174 g
- Tuk
- 30 g
- Nasycený tuk
- 3.8 g
- Vláknina
- 16.9 g
- Sodík
- 2117 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těstoviny se zeleninovým ragú
45 Min
Spiralizovaná cuketa s krevetami a citrónovou omáčkou
25 Min
Movember espresso brownies
1 godz. 45 min
Omáčka Mornay
15 min
Horký Aperol®
25 Min
Filloas (španělské palačinky)
1 Std.
Rebarborové smoothie
1 Std. 30 Min
Černobílé sušenky
2 godz.
Vanilková omáčka (crème anglaise)
15 min
Sejkory se skořicovou omáčkou
20min
Mandlovo-pistáciový puding
1 Std. 20 Min
Hrášková terina s uzeným pstruhem
7 Std. 45 Min