Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 bramboru napůl
- 80 gramů mrkve, na kousky
- 60 gramů kořenové petržele
-
350
gramů hrášku, zeleného, mraženého
nebo 350 gramů zeleného hrášku, čerstvého - 800 gramů vody
- 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka muškátového oříšku, nastrouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 705 kJ / 168 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 5.8 g
- Vláknina
- 5.9 g
Alternativní recepty
Krémová květáková polévka
30 min
Cuketová krémová polévka
25 min
Mrkvová krémová polévka
30 min
Žampiónová krémová polévka
20min
Krémová zeleninová polévka
35 min
Frankfurtská polévka
30 min
Cibulová polévka
1h 10 min
Čočková polévka
1 Std. 35 Min
Špenátová polévka s vejci
35 min
Pórkový krém
40 min
Česneková polévka
20min
Rajčatová krémová polévka
30 min