
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lemon curd
- 200 g caster sugar
- 240 g freshly squeezed lemon juice
- 160 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 eggs
Ice-cream
- 120 g caster sugar
- 3 egg yolks
- 750 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 pinch sea salt
Sponge base
- unsalted butter, to grease
- 70 g caster sugar
- 2 eggs
- 1 natural vanilla extract
- 70 g self-raising flour
Swiss meringue topping
- 300 g caster sugar
- 6 egg whites
- ¾ tsp cream of tartar
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp natural vanilla extract
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 2571.2 kJ / 614.5 kcal
- Protein
- 7.1 g
- Sacharidy
- 65.6 g
- Tuk
- 37.2 g
- Nasycený tuk
- 22.3 g
- Vláknina
- 0.2 g
- Sodík
- 172.5 mg
Alternativní recepty
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter)
1hod. 10min
Beer batter fish
40min
Vanilla Syrup
40min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter)
6hod. 10min
Custard
10min
Porridge
15min
Boiled rice
25min
Custard
10min
Traditional gravy
25min
Steamed corn with chipotle mayonnaise and coriander salsa
45min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45min