Lemon meringue ice-cream cake
TM6

Lemon meringue ice-cream cake

4.9 ( 9 hodnocení )

Suroviny

Lemon curd

  • 200 g caster sugar
  • 240 g freshly squeezed lemon juice
  • 160 g unsalted butter, cut into pieces
  • 4 eggs

Ice-cream

  • 120 g caster sugar
  • 3 egg yolks
  • 750 g pouring (whipping) cream
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 1 pinch sea salt

Sponge base

  • unsalted butter, to grease
  • 70 g caster sugar
  • 2 eggs
  • 1 natural vanilla extract
  • 70 g self-raising flour

Swiss meringue topping

  • 300 g caster sugar
  • 6 egg whites
  • ¾ tsp cream of tartar
  • 1 pinch sea salt
  • 1 tsp natural vanilla extract

Nutriční hodnoty
na 1 slice
Kalorie
2571.2 kJ / 614.5 kcal
Protein
7.1 g
Sacharidy
65.6 g
Tuk
37.2 g
Nasycený tuk
22.3 g
Vláknina
0.2 g
Sodík
172.5 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty