Kompatibilní verze
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pear sorbet
- 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water, for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice, a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries, to serve
- fresh mint, leaves only, to decorate (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539.4 kJ / 604.6 kcal
- Protein
- 3.6 g
- Sacharidy
- 87.7 g
- Tuk
- 26.6 g
- Nasycený tuk
- 17.1 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Sodík
- 144.8 mg
Alternativní recepty
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Steamed white chocolate cheesecake
25 Std. 20 Min
Salted caramel sauce
40 λεπτ.
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28h 30min
Crème pâtissière
15min
Béarnaise sauce
20min
Paris Brest
6 godz. 40 min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min
Cheesecakes in jars
4 Std.
Savoiardi with mango and passionfruit
2h 10 min
Traditional crème brûlée
25 Std.