
Kompatibilní verze
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pear sorbet
- 4 pears ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries to serve
- fresh mint leaves only, to decorate (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 604.6 kcal / 2539.4 kJ
- Protein
- 3.6 g
- Tuk
- 26.6 g
- Sacharidy
- 87.7 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Nasycený tuk
- 17.1 g
- Sodík
- 144.8 mg
Alternativní recepty
Sticky toffee puddings
1hod.
Panna cotta
6hod. 15min
Traditional crème brûlée
25hod.
Caramel sauce
1hod. 30min
Paris Brest
6hod. 40min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25hod. 15min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14hod.
Crème caramels
7hod. 45min
Salted caramel sauce
40min
Crème pâtissière
15min
Hollandaise sauce (TM6)
15min