Kompatibilní verze
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pear sorbet
- 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water, for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice, a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries, to serve
- fresh mint, leaves only, to decorate (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539.4 kJ / 604.6 kcal
- Protein
- 3.6 g
- Sacharidy
- 87.7 g
- Tuk
- 26.6 g
- Nasycený tuk
- 17.1 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Sodík
- 144.8 mg
Alternativní recepty
Hazelnut Bavarian
6 Std. 25 Min
Panna cotta
6h 15 min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24u. 30min
Crème pâtissière
15 Min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2h
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Traditional crème brûlée
25h
Lemon and white chocolate lava cakes
30min
Portuguese-style custard tarts
40min