Kompatibilní verze
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pear sorbet
- 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water, for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice, a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries, to serve
- fresh mint, leaves only, to decorate (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539.4 kJ / 604.6 kcal
- Protein
- 3.6 g
- Sacharidy
- 87.7 g
- Tuk
- 26.6 g
- Nasycený tuk
- 17.1 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Sodík
- 144.8 mg
Alternativní recepty
Chocolate fondants
30min
Yoghurt with red berry coulis
13h 20min
Lemon meringue cupcakes
1h 30 min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Panna cotta
6h 15min
Sticky toffee puddings
1hod.
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1hod.
Crème caramels
7h 45min
Portuguese-style custard tarts
40 min
Butterscotch sauce
10 min
Sticky date pudding
1h 30 min
Traditional crème brûlée
25 Std.