Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vanille-Rum-Creme
- 500 g Milch
- 2 Eigelb
- 1 Ei
- 120 g Zucker
-
50
g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstäuben
nebo 50 g Dinkelmehl Type 630 - 30 g Rum (volitelně)
- 1 Vanilleschote, längs halbiert
- Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
-
300
g Weizenmehl Type 550 und mehr zum Bearbeiten
nebo 300 g Dinkelmehl Type 630 - 130 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 15 g Backpulver (ca. 1 Pck.)
- Milch zum Bestreichen
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1349 kJ / 323 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 134 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 Std. 25 Min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1h 50 min
Carina-Kuchen
2h 30min
Soffioni Abruzzesi (Ricotta-Törtchen)
1h 45min
Omas bester Mohnkuchen
1h
Aprikosen-Cheesecake
7h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30 min
Sägespänekuchen
2 godz.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50 min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 Std. 35 Min