Kompatibilní verze
Velikonoční čokoládovo-karamelový koláč s ořechy
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- mandle, neloupaná, půlky, na ozdobení
- 100 gramů vlašských ořechů, plus půlky na ozdobení
Těsto
- 200 gramů másla, na kousky
- 350 gramů hrubé mouky
- 2 žloutky
- 100 gramů cukru
- 1 polévková lžíce smetany, na vaření
Poleva:
- 200 gramů hořké čokolády, na kousky
- 50 gramů másla
- 130 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 400 gramů karamelového kondenzovaného mléka
- mandle, neloupaná, půlky, na ozdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 kusů
- Kalorie
- 1960 kJ / 468 kcal
- Protein
- 7.1 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 28.5 g
- Vláknina
- 0.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čokoládovo-smetanové tyčinky s kokosem (Nanaimo bars)
2h 20 min
Tolary s lískovými oříšky
1 Std. 30 Min
Hruškový moučník s portským vínem a mandlemi
1h 5min
Medovo-fíková zmrzlina s kozím sýrem
13 Std.
Slaný koláč s hovězím na pivu
1 Std. 40 Min
Dort latte-macchiato
3 Std. 30 Min
Rajčata plněná směsí rýže, hub a ořechů
1h 5min
Multivitamínový sorbet
15min
Jahodové řezy
1 Std. 10 Min
Italský ořechový dort
1 Std.
Čokoládový koláč
1 Std. 30 Min
Pudingové řezy se skořicí
1óra 50p