Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła
- 60 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 40 g whisky
- ½ łyżeczki cząbru, suszonego
- 170 g wątróbki drobiowej
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki żelatyny w proszku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 1 g
- Tuk
- 6 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.1 g
- Sodík
- 145 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min
Pasztet babci Uli
8h 50min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Pasztet po krakowsku
2h 40min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 Std. 25 Min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2h 15min
Pasztet z piersi indyka
2h
Paprykarz à la szczeciński
45min
Pasztet
3 Std.