Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ćwiartki
- 150 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 20 - 30 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 10 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 10 g musztardy francuskiej
- 1 żółtko
- 60 - 80 g oliwy z oliwek
- 15 g białego octu winnego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1028.7 kJ / 245.7 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 4.3 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 0.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos tatarski
5min
Dip serowy
10min
Niemiecka sałatka ziemniaczana
1 Std. 40 Min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Zielony sos wielkanocny
1h 20min
Sos jajeczny do chlebków naan
25min
Sałatka z nowalijek w jogurtowym sosie
15min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4 godz. 10 min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45 Min
Wielkanocny sos majonezowy
45 Min