Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Levedura
-
30
g fermento de padeiro fresco
nebo 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 35 g açúcar
- 40 g água
- 50 g farinha tipo 65
Massa
- 500 g farinha tipo 65
- 50 g leite
- 35 g manteiga à temperatura ambiente
- 50 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g aguardente
- 4 ovos
- 1 pitada de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 624.6 kJ / 149.3 kcal
- Protein
- 5.1 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 2.9 g
- Nasycený tuk
- 1.3 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 22.3 mg
Alternativní recepty
Arroz de lapas
45min
Sopa de tomate
45min
Sopa de grão e linguiça
25min
Bolo de Natal
1 godz. 20 min
Bolo preto da Madeira
1 Std. 40 Min
Milho frito
24h
Sopa de feijão branco e tomate
30min
Malassadas de batata-doce
1h 15min
Espécies de S. Jorge
1h 15min
Massa de pimenta dos Açores
5min
Sopa de tomate com manjericão
35min
Caracóis de canela
3h 35min