![Italian ricotta doughnuts with citrus curd Italian ricotta doughnuts with citrus curd](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C9E898B-E7CC-4C07-B341-ACAB841C6EAB/Derivates/B6A1A457-8545-45EC-A559-DB9B26481A66.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Citrus curd
- 30 g orange juice, (approx. ½ orange)
- 20 g lemon juice, (approx. ½ lemon)
- 110 g caster sugar
- 80 g unsalted butter, softened
- 2 eggs
Ricotta doughnuts
- 1 egg
- 120 g caster sugar
- 150 g plain flour
- 50 g full cream milk
- 2 tsp baking powder
- ¼ lemon, zest only, grated, no white pith
- 1500 g vegetable oil, for deep frying
- 1 tsp ground cinnamon
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 2937.8 kJ / 699.5 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 19.7 g
- Tuk
- 68.5 g
- Nasycený tuk
- 10.7 g
- Vláknina
- 0.3 g
- Sodík
- 188.7 mg
Alternativní recepty
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 Std. 35 Min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 Std. 40 Min
Pretzels
1h 35min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 godz. 25 min
Breakfast crescents
3 Std. 5 Min
Ricotta and polenta chips
2 Std. 20 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Brioche buns with cheese
2 Std. 30 Min
Mick's ciabatta rolls
21 Std. 20 Min
Three cheese pides
1 Std. 40 Min
Pear and chocolate frangipane
2 godz.
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 min