Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Syrup
- 330 g raw sugar
- 370 g water
- 1 tbsp honey
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 orange, zest only, no white pith
Cake
- 190 g salted butter, softened, plus extra for greasing
- 280 g shelled unsalted pistachio nuts, plus 2 tbsp for decorating
- 170 g raw sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 3 eggs
- 60 g full cream milk
- 1 tbsp white vinegar
- 220 g self-raising flour
- 120 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3447.6 kJ / 820.9 kcal
- Protein
- 14.8 g
- Sacharidy
- 99.6 g
- Tuk
- 41.2 g
- Nasycený tuk
- 11.8 g
- Vláknina
- 5.7 g
- Sodík
- 554.9 mg
Alternativní recepty
Steamed lemon cake
2h 20 min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Yoghurt cake
1h 40 min
Finger lime tarts
2 godz. 30 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1h
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Ricotta fruit tart
1 godz. 30 min
Chocolate and pear cake
1 godz. 30 min
Apple tea cakes
1h 10 min
Hazelnut torte
3 Std. 15 Min
Mini French apple cakes
1h 35min
Chocolate fondant cake
40 min