Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- butter, for greasing
- 30 g Swiss cheese (volitelně)
- 1 garlic clove
- 1200 g potatoes, peeled and cut into round slices (2-3 mm)
- 250 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1250.5 kJ / 298.2 kcal
- Protein
- 6.3 g
- Sacharidy
- 24.3 g
- Tuk
- 16.7 g
- Nasycený tuk
- 10.9 g
- Vláknina
- 2.4 g
- Sodík
- 415.5 mg
Alternativní recepty
Quiche Lorraine
45min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Floating islands
1h
Neapolitan pizza
1h 30min
Tarte tatin
2 Std.
Pasta Amatriciana
30 Min
Tiramisu
5h 20 min
Quiche Lorraine
45min
Crème pâtissière
15 Min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 Min
Welsh Anglesey eggs
1h