Studená letní jídla, na kterých si pochutnáte

Léto je konečně tady! Jste připraveni užívat si slunce, moře, dovolené, hvězdných nocí, nových dobrodružství a přátel? Léto v kuchyni může být zábavné a chutné: na Cookidoo® vás čeká spousta rychlých receptů z čerstvých surovin a vaše letní jídla tak budou plná fantazie.

Studená jídla, která si můžete připravit dopředu

Odpočiňte si, vychutnejte si lehké a lahodné jídlo na sluníčku nebo v mírném večerním vánku a připravte si na vlastním dvorku malou siestu. Při čekání na skutečnou zaslouženou dovolenou na pláži nebo v horách si můžete vychutnávat svěží letní recepty z Cookidoo®. Pokrmy, jako například kuřecí kapsy, jsou jednoduché a můžete je podávat na chutném krájeném salátu jako lehkou večeři. Mnoho receptů, které se obvykle servírují teplé, lze podávat i za studena. Příkladem jsou omelety, slané koláče nebo rýžový pilaf.

Ozvláštněte jídlo chutnými dipy

Jednoduchý dip pozvedne studené jídlo na zcela novou úroveň. Například tyto kuřecí karbanátky s mátovým jogurtem, případně dipem se mohou podávat teplé i studené. Nebo podávejte vychlazené vařené krevety s koktejlovou omáčkou a křupavou bagetou. Jedním z nejjednodušších způsobů, jak připravit rozmanité dipy, je použít základní omáčku a přidávat k ní různé přísady, které ji ochutí.

Majonéza dělá z jídla skutečnou lahůdku

Majonéza je jednou z nejlepších surovin, ze kterých lze připravit lahodné čerstvé dipy. Výroba majonézy v Thermomixu® je přitom snadná a rychlá a co je nejlepší – vždy zafunguje. Připravte si ji do zásoby a pak můžete kouzlit s nejrůznějšími ochucovadly.

• Pesto majonéza: přimíchejte do majonézy lžičku bazalkového pesta připraveného v Thermomixu® a přidejte směs do těstovinového salátu.

• Barbecue majonéza: přimíchejte do základní majonézy lžičku omáčky barbecue.

• Koktejlová omáčka: smíchejte polovinu množství majonézy s polovinou množství kečupu a během okamžiku máte hotovou omáčku, kterou můžete podávat k mořským plodům nebo hranolkům.

• Kari dresink: přimíchejte do majonézy lžičku kari pasty a získáte chutný kari dresink, který můžete podávat ke studenému kuřecímu masu.

Další nápady…

Na Cookidoo® najdete obrovskou spoustu dalších nápadů. Hledejte studené polévky, jako gazpacho nebo Vichyssoise, čerstvé jarní závitky, studené asijské nudle nebo sushi… Užijte si léto, když už je tady! Se systémem Thermomix® v kuchyni budete mít lehká a svěží letní jídla hotová během pár minut a zůstane vám tak dostatek času na relaxaci nebo… balení kufrů na dovolenou!

Studená jídla na Cookidoo®