Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
500
gramů zralých rajčat, na čtvrtky
nebo 500 gramů rajčat v plechovce - 90 gramů červené papriky, na kousky
- 70 gramů červené cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 25 gramů červeného vinného octa
- 1 špetka muškátového oříšku, nastrouhaného
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky sladké červené papriky
- ½ čajové lžičky soli
- 30 gramů medu
- Nutriční hodnoty
- na 4 porce
- Kalorie
- 1145 kJ / 272 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 47 g
- Tuk
- 2 g
- Vláknina
- 10.6 g
Alternativní recepty
Libečková sůl
5 Min
Třešňový džem
35 Min
Rajčatový kečup
40 Min
Džem z rebarbory a jahod
30 Min
Rajčatový džem
50 Min
Žlutý kečup
45 Min
Zeleninová omáčka (ortolana)
1h 5min
Cuketová čalamáda na topinky
25 Min
Rebarborovo meruňkový džem
30 Min
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1 Std. 10 Min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min
Jahodový džem
1h 5min