Připravte dort…

… a také ho ozdobte. Říká se, že nejprve jíme očima. A co by mohlo být vábnějšího než krásně nazdobený dort, který vás láká k zakousnutí?

Pořiďte si tu správnou výbavu

Než se pustíte do pečení, ujistěte se, že máte ty správné věci pro dosažení bezvadného výsledku:

otočný podnos na dort, který zvýší vaši kreativitu při zdobení, vyhlazování nebo tvorbě detailů
zoubkovaný nůž na krájení a vyrovnávání jednotlivých vrstev korpusu
nůž na rovnoměrné roztírání polevy
zdobicí sáček na dekorování • hladítko na uhlazení polevy a tvorbu ozdobných ornamentů a vzorů
• a samozřejmě váš spolehlivý Thermomix® na profesionální mixování polev a krémů a nadýchané šlehání

Další patro chuti

Jedním z nejrychlejších a nejjednodušších způsobů, jak svým dortem ohromit, je dodat mu barevná patra rozmanitých chutí. Tato patra navíc pojmou více polevy. Aby každé patro dortu bylo dokonalé, každou vrstvu vždy nejprve nechte vychladnout, pak přidejte další vrstvu a zmrazte 15 minut, než přidáte poslední vrstvu.

Patrové dorty – festival chutí!

Ozdobte vrch

Přidejte navrch dortu nečekané ozdoby, jako jsou lízátka, fondán nebo marcipánové figurky, a ohromte své hosty. Takový dort nesmí chybět na žádné oslavě narozenin či výročí. Marcipán jednoduše nabarvěte potravinářským gelem, uválejte a vytvořte požadované tvary či figurky, které nalepíte na dort. Pokud je marcipán lepkavý nebo přepracovaný, posypte jej trochou moučkového cukru.

Polevy a zdobení – udělejte z jednoduchého dortu umělecké dílo

Připravte se na úspěch

Než se pustíte do zdobení dortu, je důležité připravit si dobrý základ. Postupujte podle kroků uvedených níže, které jsou nezbytné pro přípravu toho nejchutnějšího základu. Pak můžete popustit uzdu své kreativitě.

• Než začnete, přečtěte si celý recept.
• Dejte dohromady všechny suroviny a ujistěte se, že vám nic neschází. Přerušení procesu přípravy by totiž mohlo mít na dort neblahý dopad, mohl by se třeba propadnout.
• Všechny chlazené suroviny by měly mít pokojovou teplotu (máslo a vejce) – to je velmi důležité pro zajištění kvalitního těsta.

Nejdůležitější ovšem je, aby příprava dortu pro vás byla zábava. Nebojte se experimentovat s jedinečnými provedeními, výřezy a kombinacemi polev. Přidáte-li na dort své vlastní výtvory a prvky, bude jedinečný. A s Thermomixem® máte vždy zaručený kvalitní výsledek.

Čokoládové dorty – od rozteklé čokolády po hobliny a čokoládové tvary

Charakter v každém soustu

Barevné prvky a čerstvé ovoce z vašeho dortu učiní umělecký kousek. Pyré a sirupy jsou skvělou alternativou polevy. A s jejich vrstvením přicházejí nekonečné příležitosti!

Všechny recepty na dorty