Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 280 - 300 g bakłażana
- 500 - 550 g czerwonej papryki
- 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
- 2 ząbki czosnku
- 130 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 800 g pomidorów, sparzonych, obranych ze skóry, pokrojonych na kawałki
- 30 g octu balsamicznego
- 25 g cukru
- 1 ½ płaskiej łyżeczki soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 słoik
- Kalorie
- 767.7 kJ / 183.5 kcal
- Protein
- 4.3 g
- Sacharidy
- 30.7 g
- Tuk
- 5.9 g
- Nasycený tuk
- 0.8 g
- Vláknina
- 7.8 g
- Sodík
- 904.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Orientalny chutney z moreli
1h 30min
Pikantny chutney marchewkowy
4h 10min
Dżem z winogron
30 min
Relish ogórkowy
1h 30min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Chutney śliwkowy
1h
Powidła śliwkowe
2h
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1h 5 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min