Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 5 - 7 gałązek natki pietruszki, świeżej
- 30 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- skórka z 1 cytryny, sparzonej
- 40 g papryczek chili, świeżych, pokrojonych na kawałki
- 900 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 55 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 200 g białego octu winnego
- 100 g wody
- 150 - 200 g cukru trzcinowego
- 65 g miodu, wielokwiatowego
- 1 ½ łyżeczki soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1501.5 kJ / 358.9 kcal
- Protein
- 2.6 g
- Sacharidy
- 88.5 g
- Tuk
- 0.7 g
- Nasycený tuk
- 0 g
- Vláknina
- 6.9 g
- Sodík
- 1033.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Lutenica
1 Std. 50 Min
Chutney z jabłek
1 Std. 20 Min
Sól cytrusowa
40min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 Std. 30 Min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Anchoiada
10 Min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Chutney śliwkowy
1 Std.
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min