Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 - 15 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 120 g gruszki, bardzo dojrzałej, miękkiej, pokrojonej na kawałki
- 20 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 40 g borówek, np. leśnych, brusznicy, do mięs, ze słoika
- 20 - 30 g czerwonego wina, wytrawnego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 132.9 kJ / 31.8 kcal
- Protein
- 0.6 g
- Sacharidy
- 7.1 g
- Tuk
- 0.2 g
- Vláknina
- 1.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 Std.
Krem chrzanowo - żurawinowy
15min
Zielony sos wielkanocny
1h 20 phút
Pomarańczowe zabajone
15min
Musztarda pomarańczowa
15min
Dressing z kozim serem
10 Min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 Min
Holenderska zupa musztardowa
30 Min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20min
Gruszki w czerwonym winie
3 Std. 10 Min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 Min