Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Caramel
- 50 g salted butter
- 100 g dark brown sugar
- 4 pears (Bosc variety), cut into thin slices (5 mm) lengthways
Ginger cake
- 6 pieces stem ginger (approx. 60 g) (see Tips)
- 125 g salted butter
- 250 g golden syrup
- 50 g stem ginger syrup (from stem ginger jar)
- 1 ½ tbsp ground ginger
- ¾ tsp ground cinnamon
- 150 g dark brown sugar
- 375 g self-raising flour
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 3 eggs
- 360 g full cream milk
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480.6 kJ / 352.5 kcal
- Protein
- 5.1 g
- Sacharidy
- 56.9 g
- Tuk
- 11.2 g
- Nasycený tuk
- 6.8 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 426.7 mg
Alternativní recepty
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Whole orange cake with spiced syrup
2 Std. 20 Min
Cardamom and lime syrup cake
1h 35min
Ginger bundt cake
1h
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15 min
Plum and raspberry cobbler
1 Std. 25 Min
Malt loaf
3h 20min
Jamaican style ginger cake
1 Std. 20 Min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min
Fruit scones
30 Min
Apple and date cake
1h 30min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min