Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 90 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Protein
- 9.5 g
- Sacharidy
- 22.1 g
- Tuk
- 28 g
- Nasycený tuk
- 15.7 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 402.3 mg
Alternativní recepty
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Filo spinach slice
55min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 Min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Fresh tomato tart
40 Min
Leek and ham tart
1 godz. 55 min
Ham and zucchini quiche
1 Std. 45 Min
Mini lemon curd tarts
2h 20 min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min