Kompatibilní verze
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Parfait au chocolat
- 300 g pouring (whipping) cream
- 200 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces (approx. 2 cm)
- 1 egg yolk
- 2 eggs
- 100 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp orange liqueur (see Tips)
Raspberry coulis
- 200 g fresh raspberries (see Tips)
- 100 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
Macerated summer berries
- 300 g fresh mixed berries (e.g strawberries, blueberries, raspberries)
- 1 tbsp caster sugar
- 1 tbsp orange liqueur (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2347 kJ / 559 kcal
- Protein
- 6.915 g
- Sacharidy
- 65.117 g
- Tuk
- 30.673 g
- Vláknina
- 4.337 g
Alternativní recepty
Chocolate fondants
30 Min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 Std.
Little pots of chocolate créme
1h 15 min
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9h
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Chocolate fondant cake
40min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2h 50 min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Frozen mojito cheesecake
24h 25min
Traditional crème brûlée
25 Std.