Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- masło, do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 2 ząbki czosnku
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
-
15
g smalcu
nebo 15 g oleju - 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 2 jajka
- 100 g mąki pszennej
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżki majeranku, suszonego
- 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- śmietana, 18% tłuszczu, do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 986.9 kJ / 235.9 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Sacharidy
- 28.6 g
- Tuk
- 10.5 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 507.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 Std. 15 Min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Zupa szczawiowa
35min
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Pyzy z mięsem
1 Std. 20 Min
Kibiny litewskie
25 Min
Kopytka
40min
Kiszka ziemniaczana
4h 20min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2h 15min
Kartacze z mięsem
1 Std.
Klops z papryką i jajkiem
1h 40min
Blok czekoladowy
6h 15 min