Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 600 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
- 1550 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 30 g oleju
- 20 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 2 łyżki koperku, świeżego, posiekanego (opcjonalnie)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 779.6 kJ / 186.3 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 8.7 g
- Tuk
- 15.1 g
- Nasycený tuk
- 3.7 g
- Vláknina
- 3.5 g
- Sodík
- 846.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos tatarski
5 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 Std. 30 Min
Łazanki
1 Std.
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Duszona młoda kapusta
45 Min
Kapusta gotowana
30 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 Std. 20 Min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2h 10 min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 Std. 45 Min
Kapusta czerwona na ciepło
35min
Marchewka na ciepło
35min
Modro kapusta
45 Min