![Tarka Dal Tarka Dal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85ED138D-F1C0-475C-BCB0-D4B87B613C6D/Derivates/2E354972-E213-48E3-9CE7-B7A78D31A832.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g mung dal
- 700 g water, plus extra for soaking
- 6 garlic cloves, finely sliced
- 1 tsp vegetable oil
- 1 tsp cumin seeds
- 40 g ghee
- 70 g onions, quartered
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 - 2 fresh green chillies, halved, deseeded, to taste
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp garam masala
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 884 kJ / 211 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 22.7 g
- Tuk
- 8.5 g
Alternativní recepty
Paneer Makhani
1 Std.
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min
Chapatis
1h 30min
Lentil Curry (Dahl)
30 Min
Chana Masala
45min
Stuffed Parathas
1 Std. 20 Min
Sambhar
1 Std. 5 Min
Palak Paneer
45min
Coriander Chutney
5 Min
Pudla with Spinach and Paneer
1 Std.
Dal Makhani
9 Std. 30 Min