Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 garlic cloves
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g vegetable oil
- 100 g onions, quartered
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
-
600
g cooked chickpeas (drained weight)
nebo 250 g dried chickpeas, soaked overnight, then boiled for 45 minutes until tender - 300 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp garam masala
- 1 Tbsp lemon juice
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2780 kJ / 664.5 kcal
- Protein
- 33.3 g
- Sacharidy
- 107.3 g
- Tuk
- 13.7 g
- Nasycený tuk
- 1.3 g
- Vláknina
- 21.5 g
- Sodík
- 996 mg
Alternativní recepty
Coconut Dhal
20 min
Palak Paneer
45min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Dal Makhani
9h 30min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Chapatis
1h 30min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Cape Malay Vegetable Curry
35 Min
Paneer Makhani
1h
Vegetable Biryani
50min