Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 garlic cloves
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g vegetable oil
- 100 g onions, quartered
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
-
600
g cooked chickpeas (drained weight)
nebo 250 g dried chickpeas, soaked overnight, then boiled for 45 minutes until tender - 300 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp garam masala
- 1 Tbsp lemon juice
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2780 kJ / 664.5 kcal
- Protein
- 33.3 g
- Sacharidy
- 107.3 g
- Tuk
- 13.7 g
- Nasycený tuk
- 1.3 g
- Vláknina
- 21.5 g
- Sodík
- 996 mg
Alternativní recepty
Coconut Dhal
20 min
Chick Pea Curry
35min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Dal Makhani
9h 30min
Tarka Dal
9h 5min
Chapatis
1 Std. 30 Min
Palak Paneer
45 Min
Vegetable Biryani
50min
Paneer Makhani
1 Std.
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min