Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 8 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 260 g water
- 1000 g lamb meat shoulder or leg, boneless, diced (2-3 cm)
- 10 cardamom pods
- 2 dried bay leaves
- 6 cloves
- 10 black peppercorns
- ¼ cinnamon stick
- 20 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g onions, quartered
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 4 tsp paprika
- ¼ - 1 tsp ground cayenne pepper, to taste
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 100 g plain yoghurt
- 1 tsp garam masala, for garnishing
- ½ tsp ground black pepper, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, chopped, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2010 kJ / 480 kcal
- Protein
- 31.9 g
- Sacharidy
- 7.9 g
- Tuk
- 35.7 g
Alternativní recepty
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Prawn Bhuna
30 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Lamb Korma
4h
Sri Lankan Red Beef Curry
1hod. 35min
Tikka Paste
1h
Jungli Laal Maas
5 Std.
Chicken Jalfrezi
1h
Butter Chicken
50min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 godz. 30 min
Chicken Saag
50min