Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 160 g onions, quartered
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cardamom
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1000 g lamb shoulder meat, boneless, cubed (3-4 cm)
-
30
g ghee
nebo olive oil - 60 g tomato purée
- 1 tsp garam masala
- 150 g plain yoghurt, plus extra for serving
- cooked rice, for serving
- fresh coriander leaves, for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3304 kJ / 787 kcal
- Protein
- 36 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 45 g
Alternativní recepty
Quick Lamb Dhansak
50min
Beef Madras
1h 30min
Lamb Keema with Peas
1h
Beef Korma
2 godz. 25 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Chicken Jalfrezi
1h
Butter Chicken
50min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Prawn Bhuna
30 min
Kofta Curry
1h 10min